15 November 2021 Current Affairs

0
131
15 November 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

15 November 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 15 November 2021 

Ques 1. When is World Kindness Day celebrated?
Ans. November 13

Ques 2. Which state has won three awards in the tourism category?
Ans. Uttarakhand

Ques 3. Which state government has approved 735 drinking water supply schemes?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 4. Who has been appointed as the Sadavana Ambassador to UN-WFP?
Ans. Daniel Bruhl

Ques 5. Which ministry has launched the “Azadi Ka Amrit Mahotsav” application?
Ans. Ministry of Culture

Ques 6. Which of the following ministry has launched an awareness campaign on the Safai Mitra Safety Challenge?
Ans.Ministry of Housing and Urban Affairs

Ques 7. “Hasse art” is in the discussion, it is related to which state?
Ans. Karnataka

Ques 8. Which country’s army chief has been given the rank of General of the Indian Army by Ramnath Kobind?
Ans. Nepal

Ques 9. To whom has NTPC signed an agreement for cooperation in renewable energy?
Ans. IOCL

Ques 10. Who has been appointed as the Director-General of NCB?
Ans. SN Pradhan

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs 2020 in Hindi, current affairs gk, gk with current affairs, current affairs 2020 pdf, current affairs for UPSC, current affairs UPSC

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here