16 November 2021 Current Affairs

0
106
16 November 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

16 November 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 16 November 2021 

Ques 1. Which state will jointly host the pioneering technopreneurship series Start-up Mission and Cisco Lloypad Accelerator Program?
Ans. Kerala

Ques 2. Which bank has appointed actor Zubin Garg as its new brand ambassador for Assam?
Ans. Bandhan Bank

Ques 3. Which Union Law and Justice Minister have launched Tele-law mobile app for citizens?
Ans. Mr. Kiren Rijiju

Ques 4. Which ministry has launched an awareness campaign on the Safai Mitra Safety Challenge?
Ans. Ministry of Housing and Urban Affairs

Ques 5. Defense Secretary who has released the book titled “Force in Statecraft” at NDC?
Ans. Dr. Ajay Kumar

Ques 6. Formation Day of which Indian state is celebrated on 15th November?
Ans. Jharkhand

Ques 7. In which state the pneumococcal conjugate vaccine program was started?
Ans. Karnataka

Ques 8. Which state Chief Minister Charanjit Singh Channi has made the Punjabi language compulsory for all students in schools?
Ans. Punjab

Ques 9. The Central Government has announced to celebrate the birth anniversary of Birsa Munda on 15th November as which day?
Ans. Tribal Pride Day

Ques 10. Indian Oil Corporation has announced to install how many charging stations for e-vehicles in the next three years?
Ans. 10 thousand

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs 2020 questions and answers, current affairs 2021, current affairs adda 247, current affairs of India, current affairs India, current affairs pdf, current affairs 2019, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here