14 November 2021 Current Affairs

0
173
14 November 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

14 November 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 14 November 2021 

Ques 1. In which city Prime Minister Narendra Modi will inaugurate the nation’s first world-class railway station “Habibganj Railway Station”?
Ans. Bhopal

Ques 2. RBI has removed restrictions with immediate effect for adding new customers from which credit card issuer company?
Ans. Diners Club International Limited

Ques 3. Which space agency has launched the Crew 3 mission led by Indian-origin astronaut Rajachari?
Ans. NASA and SpaceX

Ques 4. Which company’s CEO and founder Falguni Nair has become India’s richest self-made woman?
Ans. hero

Ques 5. Which state has elected Vivek Sagar Prasad as the captain for the International Hockey Federation Hockey Men’s Junior World Cup 2021 to be held?
Ans. Odisha

Ques 6. Which airport has been declared as a major airport under the Airport Economic Regulatory Authority Act, 2008?
Ans. Shirdi airport

Ques 7. Which day is celebrated all over the world on 13th November?
Ans. world kindness day

Ques 8. Which country will host the COP27 United Nations Climate Change Conference in the next year 2022?
Ans. Egypt

Ques 9. Liberal Democratic Party leader Fumio Kishida has once again become the Prime Minister of which country?
Ans. Japan

Ques 10. DARPG has decided to collaborate with which state to develop the ‘District Good Governance Index’?
Ans. Uttar Pradesh

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs India, current affairs pdf, current affairs 2019, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here