15 May 2022 Current Affairs

0
352
15 May 2022 Current Affairs
15 May 2022 Current Affairs

Current Affairs

15 May 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 15 May 2022 

Ques 1. Who has topped the Global Crypto Adoption Index?
Ans. USA

Ques 2. Which country has been unanimously elected as the new President of the Association of Asian Election Authorities for the year 2022-2024?
Ans. India

Read Also: Current Affairs

Ques 3. Which journalist has been banned by BCCI for two years?
Ans. Boria Majumdar

Ques 4. India’s first EV charging station to run on Bio-Gas has been recently inaugurated in which city?
Ans. Mumbai

Ques 5. With which organization did the Ministry of Agriculture sign MoU for technical assistance to PMFBY and KCC?
Ans. UNDP

Ques 6. What is India’s retail inflation in April 2022, as it touched its highest level in eight years?
Ans. 7.79%

Ques 7. Yuri Averbakh passed away, what was he famous for?
Ans. Chess Grandmaster

Ques 8. Which institute has announced to set up ‘Youth Tourism Club’?
Ans. CBSE

Ques 9. Who has launched Madhya Pradesh Startup Policy?
Ans. Narendra Modi

Ques 10. Confederation of British Industry and who has recently entered into an agreement to set up the UK-India Trade Commission?
Ans. Confederation of Indian Industry

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here