14 May 2022 Current Affairs

0
205
14 May 2022 Current Affairs
14 May 2022 Current Affairs

Current Affairs

14 May 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 14 May 2022 

Ques 1. In which state ‘Utkarsh Samaroh’ program was organized to celebrate the achievement of four schemes of the state government?
Ans. Gujarat

Ques 2. Who has become the first Indian company to achieve USD 100 billion annual revenue?
Ans. Reliance Industries

Ques 3. ‘Caitlin Novak’ has been recently elected as the first woman and youngest President of which country?
Ans. Hungary

Ques 4. Who has become the first Indian brand ambassador of ‘Louis Vuitton’?
Ans. Deepika Padukone

Ques 5. Where have WHO and RailTel inaugurated Mobile Container Hospital?
Ans. Visakhapatnam

Ques 6. Which ministry has given security clearance to the new promoters of Jet Airways?
Ans. Union Home Ministry

Ques 7. When is the ‘National Technology Day 2022’ celebrated?
Ans. May 11

Ques 8. Which state government has launched the second phase of ‘Ladli Laxmi Yojana (Ladli Laxmi Yojana-2.0)’?
Ans. Madhya Pradesh

Ques 9. According to a recent report, which country has done the most real-time transactions in the world in 2021?
Ans. India

Ques 10. In which country the world’s largest glass-bottom bridge “Bach Long Pedestrian Bridge” has been opened?
Ans. Vietnam

Ques 11. In which country is the world’s longest glass bridge built?
Ans. Vietnam

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here