16 May 2022 Current Affairs

0
123
16 May 2022 Current Affairs
16 May 2022 Current Affairs

Current Affairs

16 May 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam. CA

Current Affairs 16 May 2022 

Ques 1. Which day is observed as ‘International Nurses Day?
Ans. 12 May 2022

Ques 2. Which country has recently become the first Asian country to join the NATO Cyber ​​Defense Group?
Ans. South Korea

Read Also: Current Affairs

Ques 3. Who has taken the additional charge as CMD of RailTel Corporation?
Ans. Aruna Singh

Ques 4. The world’s oldest chess grandmaster “Yuri Averbakh” has passed away recently at the age of?
Ans. 100 years

Ques 5. When is International Family Day celebrated?
Ans. May 15

Ques 6. Who has acquired a 07% stake in ‘Kanerjee Technologies’?
Ans. Airtel

Ques 7. Which has become the first Kingdom to restore the old pension scheme for employees?
Ans. Chhattisgarh

Ques 8. Which Kingdom has announced incentives for farmers opting for direct sowing of paddy?
Ans. Punjab

Ques 9. In May 2022, Union Home Minister Amit Shah inaugurated the National Cyber ​​Forensic Laboratory at the Central Forensic Science Laboratory Complex.
Ans. Hyderabad

Ques 10. Who has become the Sportsman to score the most fifties in T20 cricket?
Ans. David Warner

Ques 11. Who started the commercial operation of the initial part of its 56 MW Kawas Solar PV project on 14th May 2022?
Ans. NTPC (National Thermal Power Corporation)

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, CA, current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here