• Tue. Apr 23rd, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

15 March 2024 Current Affairs

ByAdmin

Mar 15, 2024
15 March 2024 Current Affairs15 March 2024 Current Affairs

Current Affairs

15 March 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 15 March 2024 

Ques 1. ‘Nayab Singh Saini’ has become the new Chief Minister of which state?
Ans. Haryana

Ques 2. Which state government has launched Ningal Nalama scheme for the upliftment of families?
Ans. Tamil Nadu

Ques 3. According to the Lokpal and Lokayukta Bill 2011, there will be a Chairman in the office of Lokpal and what will be the maximum number?
Ans. 8 members

Ques 4. What has the state government changed the name of Chiranjeevi Accident Insurance Scheme?
Ans. Chief Minister Ayushman Accident Insurance Scheme

Ques 5. Where has Prime Minister Narendra Modi inaugurated ‘Kochrab Ashram’?
Ans. Sabarmati

Ques 6. Who has become the world’s second largest mobile phone producer?
Ans. India

Ques 7. Swedish think tank Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI) has recently released a new report in which month?
Ans. March 2024

Ques 8. How many women of the state have been awarded drone pilot certificates by the Prime Minister under the ‘NaMo Drone Didi Programme’?
Ans. 39

Ques 9. Become the world number 1 bowler according to ICC Test rankings?
Ans. Jasprit Bumrah

Ques 10. Prime Minister Modi has inaugurated the Sela Tunnel connecting Assam and which state?
Ans. Arunachal Pradesh

Ques 11. Where did the live fire and exercise of ‘Bharat Shakti’ tri-services take place in March 2024?
Ans. Pokhran

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2023 , current affairs today , current affairs 2024 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs Notesplanet.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *