14 March 2023 Current Affairs

0
177
14 March 2023 Current Affairs
14 March 2023 Current Affairs

Current Affairs

14 March 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 14 March 2023 

Ques 1. Which bank signed MoU with Central Warehousing Corporation to provide finance to farmers?
Ans. PNB

Ques 2. The statue of which former Chief Minister of Madhya Pradesh has been unveiled in Bhopal?
Ans. Arjun Singh

Ques 3. When is World Tennis Day celebrated?
Ans. March 06

Ques 4. Who was appointed as the new MD & CEO of Tech Mahindra?
Ans. Mohit Joshi

Ques 5. Indigo has appointed whom as the CCO of its international cargo business?
Ans. Mark Sach

Ques 6. The aim of the government is to pass the Digital India Act. Which act will it replace?
Ans. Information Technology Act (IT), 2000

Ques 7. Name the first Advocate General of Madhya Pradesh.
Ans. M. Dharmadhikari

Ques 8. Who has topped the Electoral Democracy Index?
Ans. Denmark

Ques 9. The “Golden City Gate Tourism” award ceremony has been organized in which country?
Ans. Germany

Ques 10. Which country won the Golden and Silver Star at the International ‘Golden City Gate Tourism Awards 2023’ at ITB, Berlin 2023?
Ans. North India

Ques 11. Which state holds the Guinness World Record for the largest number of handwritten notes?
Ans. Assam

Ques 12. In which district is the ‘Ken Gharial Sanctuary’ located for the protection of Gharial, crocodile?
Ans. Chhatarpur

Ques 13. Who launched the first edition of ‘Naval Commanders’?
Ans. Rajnath Singh

Ques 14. Which country will appoint the Indo-Pacific technical envoy?
Ans. UK

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here