15 June 2022 Current Affairs

1
146
15 June 2022 Current Affairs
15 June 2022 Current Affairs

Current Affairs

15 June 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 15 June 2022 

Ques 1. In which tiger reserve has a male tiger Kumbha has Departed?
Ans. Ranthambore Tiger Reserve

Ques 2. Which nation has won the FIH Hockey 5S Championship for the first time?
Ans. India

Read Also: Current Affairs

Ques 3. Rodrigo Chaves has recently taken over as the new President of which Nation?
Ans. Costa Rica

Ques 4. Who has inaugurated the Sant Kabir Academy and Research Center in Uttar Pradesh?
Ans. Ramnath Kovind

Ques 5. Which anniversary did BIMSTEC celebrate on 6th June?
Ans. 25th

Ques 6. According to the report of NeSDA, which state has been ranked highest in the National e-Governance Service Delivery Assessment (NeSDA)?
Ans. Kerala

Ques 7. World Ocean Day was recently celebrated on which day?
Ans. June 8

Ques 8. Which union ministry launched the new National Policy on (PWD) Persons with Disabilities?
Ans. Ministry of Social Justice and Empowerment

Ques 9. Who has topped the Food Security Index?
Ans. Tamil Nadu

Ques 10. India has successfully test-fired which ballistic missile capable of a nuclear attack on 06 June 2022?
Ans. Agni-4

Ques 11. Alok Kumar Chaudhary has become the bank’s new (MD) managing director?
Ans. state bank of India

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here