14 June 2022 Current Affairs

1
119
14 June 2022 Current Affairs
14 June 2022 Current Affairs

Current Affairs

14 June 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 14 June 2022 

Ques 1. Which of the following awards was posthumously awarded to Group Captain Varun Singh of the Indian Air Force?
Ans. Shaurya Chakra

Ques 2. By what percent did India’s merchandise exports increase in May 2022?
Ans. 15.46%

Ques 3. Which kingdom has launched the ‘Faceless Regional Transport Office’?
Ans. Maharashtra

Ques 4. Which Kingdom food security index has been released recently by FSSAI?
Ans. fourth

Ques 5. When is the Russian Language Day celebrated?
Ans. 06 June

Ques 6. Which great Indian female cricketer has lately announced her retirement from all forms of cricket?
Ans. Mithali Raj

Ques 7. Who has won the Best Actor Award at IIFA 2022?
Ans. Vicky Kaushal

Ques 8. Former CEO of which company Nobuyuki Idei has departed away recently in Japan?
Ans. Sony

Ques 9. The Chief Minister of which Kingdom has flagged off the luxury cruise liner Express?
Ans. Tamil Nadu

Ques 10. Which Kingdom Priyanka Mohite has become the first Indian woman to climb five peaks above 8,000 meters?
Ans. Maharashtra

Ques 11. Who has become the first gold medalist of the Khelo India Youth Games 2021?
Ans. Kajol Sargar

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here