14 April 2024 Current Affairs

0
20
14 April 2024 Current Affairs
14 April 2024 Current Affairs

Current Affairs

14 April 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 14 April 2024 

Ques 1. What position has JNU achieved globally in the field of development studies according to the QS World University Rankings?
Ans. 20th

Ques 2. 12 April is celebrated as International Human Spaceflight Day. Who made the first human space flight?
Ans. Yuri Gagarin

Ques 3. Which country tops the ‘World Cyber Crime Index 2024’?
Ans. Russia

Ques 4. Where is Mewar Mahotsav being organized by Rajasthan Tourism Department from April 11 to 13, 2024?
Ans. Udaipur

Ques 5. In which state will the ‘National Women’s Hockey League 2024-25’ be organized?
Ans. Jharkhand

Ques 6. Canara Bank has partnered with which IIT to empower startups across India?
Ans. IIT Mumbai

Ques 7. The fifth edition of which joint military exercise between India and Uzbekistan was held in Termez district of Uzbekistan from 15 April to 28 April 2024?
Ans. Dustlik Joint Military Exercise

Ques 8. Which country deployed C-Dome defense system for the first time?
Ans. Israel

Ques 9. Ropeway has been started for Kajal Shikhar Mata Temple, where is this temple located?
Ans. Rewasa, Sikar

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2023 , current affairs today , current affairs 2024 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs Notesplanet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here