13 April 2023 Current Affairs

0
158
13 April 2023 Current Affairs
13 April 2023 Current Affairs

Current Affairs

13 April 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 13 April 2023 

Ques 1. Where did the Kerala State Inland Navigation Corporation launch its solar-powered hybrid ship?
Ans. North Kochi

Ques 2. According to the Tiger Census report released in 2023, the number of tigers in India has increased to how much in the year 2022?
Ans. 3167

Ques 3. Who has won the international award in Sankhya Ki 2023 recently?
Ans. C R Rao

Ques 4. Where has India’s first Research Chair dedicated to Savitribai Jyotiba Phule been established?
Ans. Jainarayan Vyas University, Jodhpur

Ques 5. Which state government has declared a public holiday on the birth anniversary of Mahatma Jyotiba Phule?
Ans. Rajasthan State Government

Ques 6. Home Minister Amit Shah said that the Vibrate-Village program has been launched?
Ans. Arunachal Pradesh

Ques 7. Where has Foreign Minister S Ravi Shankar launched the ‘Tulsi Ghat Restoration Project’ recently?
Ans. Uganda.

Ques 8. According to the ‘State Energy Efficiency Index (SEEI) 2021-22 Report’ released by the Union Ministry of Power and New & Renewable Energy, Rajasthan has been placed in which category?
Ans. first class

Ques 9. LIC has appointed whom as its Chief Investment Officer?
Ans. Ratnakar Patnaik

Ques 10. Which country will launch Nanosatellite SAT-2 6U to enable remote sensing applications?
Ans. By United Arab Emirates

Ques 11. Who has won the Arles Masters 2023 men’s singles title?
Ans. Priyanshu Rajawat

Ques 12. Rajasthan Forest Department will release 4 giraffes in which biological park?
Ans. Sajjangarh Biological Park, Udaipur

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here