14 October 2022 Current Affairs

0
69
14 October 2022 Current Affairs
14 October 2022 Current Affairs

Current Affairs

14 October 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 14 October 2022 

Ques 1. Who has launched the Made in India camera drone “droni”?
Ans. Mahendra Singh Dhoni

Ques 2. US, South Korea, and which country have conducted a trilateral anti-submarine exercise?
Ans. Japan

Ques 3. The second United Nations World Geospatial Information Congress is being held in which city in India?
Ans. Hyderabad

Ques 4. According to a recent report, India’s space economy will grow to how much billion dollars by 2025?
Ans. $ 13 billion

Ques 5. According to the IMF’s recent World Economic Outlook Report (October 2022), what is India’s 2022-23 GDP forecast?
Ans. 6.8%

Ques 6. Where did Narendra Modi inaugurate the first phase of the Modi Educational Complex, an educational complex for needy students?
Ans. Ahmedabad

Ques 7. Which global bloc created the Crypto-Asset Reporting Framework (CARF)?
Ans. OECD

Ques 8. According to a recent report, which state has the highest number of child marriages in the country?
Ans. Jharkhand and West Bengal

Ques 9. Which state’s chief minister has launched an app to assist the police?
Ans. Himachal Pradesh

Ques 10. Which Union Minister has inaugurated the 4th Heli-India Summit in Srinagar?
Ans. Jyotiraditya Scindia

Ques 11. Who has inaugurated the Indian Road Congress?
Ans. Nitin Gadkari

Ques 12. Which state’s Agriculture Minister Sudhakar Singh has resigned?
Ans. state in Eastern India

Ques 13. Which country made it to the semi-finals of the Women’s Asia Cup for the first time?
Ans. Thailand

Ques 14. According to a joint report prepared by Ernst & Young and Indian Space Association (ISpA), the Indian space economy will reach $13 billion by which year?
Ans. 2025

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here