12 October 2022 Current Affairs

0
62
12 October 2022 Current Affairs
12 October 2022 Current Affairs

Current Affairs

12 October 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 12 October 2022 

Ques 1. Who has topped the released Global Innovation Index 2022?
Ans. Switzerland

Ques 2. Which country has successfully launched Kuafu-1 into space orbit to unravel the mysteries of the Sun?
Ans. China

Ques 3. When is World Post Day celebrated?
Ans. 9 October

Ques 4. According to the recent UNICEF report, which Southeast Asian country has displaced more than one million people?
Ans. Myanmar

Ques 5. Who has been appointed by Tesla to its board of directors?
Ans. Joe Gebbia

Ques 6. Who was elected the President of Dravida Munnetra Kazhagam (DMK) for the second time?
Ans. MK Stalin

Ques 7. Who has been given the Nobel Peace Prize in 2022?
Ans. Elsa Bilyatsky

Ques 8. Which institute released the report ‘Poverty and Shared Prosperity 2022’?
Ans. World Bank

Ques 9. Which state is the host of the National SC ST Hub Conclave organized by the Ministry of MSME?
Ans. Gujarat

Ques 10. Who has launched a pilot program for Digital Rupee?
Ans. RBI

Ques 11. Which operation has been started by the CBI to destroy the drug network?
Ans. Eagle

Ques 12. Which election symbol has been banned by the Election Commission recently?
Ans. bow and arrow

Ques 13. Who won the Formula One World Championship by finishing first in the Japan Grand Prix?
Ans. Max Verstappen

Ques 14. Which state government has introduced the ‘Kannada Language Comprehensive Development Bill 2022’ in the Vidhan Sabha?
Ans. Karnataka

Ques 15. The Insurance India campaign has been started by?
Ans. HDFC Life

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here