15 October 2022 Current Affairs

0
60
15 October 2022 Current Affairs
15 October 2022 Current Affairs

Current Affairs

15 October 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 15 October 2022 

Ques 1. Which country has the Haryana government recently signed an agreement for economic cooperation with?
Ans. Dubai

Ques 2. The aim of the ‘PM-Divine’ scheme, which was in the news, is the development of which sector?
Ans. northeast region

Ques 3. Which nation has celebrated Unity Day in memory of its integration?
Ans. Germany

Ques 4. Which state has got the second prize for Best Performing State?
Ans. Chhattisgarh

Ques 5. The government of India has announced to sell what percentage stake of IDBI Bank?
Ans. 60.72%

Ques 6. ‘Skilling of Girls in (NTL) Non-Traditional Livelihoods ’ has been included in which flagship scheme?
Ans. save girl child

Ques 7. Who has inducted the indigenously developed Light Combat Helicopter ‘Prachanda’ into the Indian Air Force?
Ans. Rajnath Singh

Ques 8. Which country’s Svante Paibo was awarded the 2022 Nobel Prize in Medicine?
Ans. Sweden

Ques 9. Evidence of ‘The Trapping Zone’ has been discovered in which nation?
Ans. Maldives

Ques 10. Who has been elected as the new Vice President of ‘The International Astronautical Federation’?
Ans. Anil Kumar

Ques 11. Who has taken charge as a whole-time member of SEBI?
Ans. Ananth Narayan Gopalakrishnan

Ques 12. When is the ‘International Disaster Reduction Day’ observed every year to promote a global culture of disaster reduction?
Ans. 13 October

Ques 13. Who will dedicate “Shri Mahakal Lok” to Baba Mahakal?
Ans. Prime Minister Narendra Modi

Ques 14. Miss Supermodel Worldwide 2022 contestant beauties from 34 countries did a photo shoot together at a famous Indian monument recently.
Ans. Taj Mahal

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here