14 May 2023 Current Affairs

0
135
14 May 2023 Current Affairs
14 May 2023 Current Affairs

Current Affairs

14 May 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 14 May 2023 

Ques 1. Which Green Port Guidelines 2023 was launched by Union Minister Sarbananda Sonowal?
Ans. Green Sea

Ques 2. Which portal has been started for registration of any institute/department in the state?
Ans. institution-based

Ques 3. With which entity has the Environment Ministry said it will develop a carbon credit trading scheme for decarbonisation?
Ans. Ministry of Power

Ques 4. Which IIT has partnered with DRDO to develop technology for underwater communication?
Ans. IIT Madras.

Ques 5. Where will the world’s biggest franchise chess league start?
Ans. Dubai

Ques 6. Where has the ‘Environmental Lifestyle Campaign’ started under Mission Life for environmental protection?
Ans. Jaipur

Ques 7. In May 2023, Open Challenge Program 2.0 was seen in the news. Who has been launched?
Ans. RINL

Ques 8. China and which nation have agreed to extend CPEC to Afghanistan?
Ans. Pakistan

Ques 9. The Chief Minister of which state will be given the Bharat Ratna Dr. Ambedkar Award?
Ans. Uttar Pradesh.

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here