15 May 2023 Current Affairs

0
153
15 May 2023 Current Affairs
15 May 2023 Current Affairs

Current Affairs

15 May 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 15 May 2023 

Ques 1. Which state government has launched the ‘Adarsh Colony Initiative’?
Ans. Odisha

Ques 2. In May 2023, who has been appointed by Puma as the Managing Director of India?
Ans. Karthik Balgopalan

Ques 3. When is ‘International No Diet Day’ celebrated?
Ans. May 06

Ques 4. Which Indian actress has made it to the cover page of Time magazine?
Ans. Deepika Padukone

Ques 5. When is ‘International Plant Health Day’ celebrated?
Ans. May 12

Ques 6. Where was the ‘Indian Ocean Conference’ organized?
Ans. Dhaka

Ques 7. Who has been honored with the Govind Swaroop Award 2023?
Ans. Jayant Vishnu

Ques 8. The Chief Minister of which state has approved the Skill Upgradation and Global Scheme?
Ans. Uttarakhand

Ques 9. Who has launched the logo and mascot of Khelo India University Games 2022?
Ans. Anurag Thakur

Ques 10. Shri Narendra Singh Tomar chaired the 8th meeting of SCO Agriculture Ministers. Who will be the newest member to join SCO?
Ans. Iran

Ques 11. Which country has adopted ‘Basic Plan on Ocean Policy’?
Ans. Japan

Ques 12. Which medal has been won by Reedh Sagwan in the women’s 10m air pistol event?
Ans. Bronze Medal

Ques 13. Who has launched drug free Odisha campaign in Mayurbhanj?
Ans. Draupadi Murmu

Ques 14. Which airport became the first in India to have a reading lounge?
Ans. Lal Bahadur Shastri International Airport

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here