• Sat. Mar 2nd, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

13 May 2023 Current Affairs13 May 2023 Current Affairs

Current Affairs

13 May 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 13 May 2023 

Ques 1. Which state government has started the Chief Minister’s Skill Upgradation, Employment Scheme?
Ans. Uttarakhand

Ques 2. Which guideline has been launched to achieve 0 carbon emission?
Ans. Green Sea Green Port Guidelines 2023

Ques 3. In which state ‘coal mining’ has been started legally after 9 years of ban?
Ans. Meghalaya

Ques 4. Which ministry has launched Learning Management Information System Saksham
Ans. Ministry of Health

Ques 5. Which became the first Indian airline to operate a domestic flight with fuel?
Ans. Vistara Sustainable

Ques 6. Which kingdom government has created a new directorate of minority affairs?
Ans. Nagaland

Ques 7. Which country has launched the e-Visa system
Ans. Saudi Arabia

Ques 8. With whom has RBI launched the Global Tech Competition ‘G20TechSprint’? ,
Ans. bank for international settlement

Ques 9. In which nation the ‘Asian Kabaddi Championship’ will be held recently?
Ans. South Korea.

Ques 10. Which Indian weightlifter won the silver medal in the Asian Championships 2023 held in Jinju, Korea?
Ans. Jeremy Lalrinnunga

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *