• Tue. Apr 23rd, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

14 March 2024 Current Affairs14 March 2024 Current Affairs

Current Affairs

14 March 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 14 March 2024 

Ques 1. Where has Finance Minister Nirmala Sitharaman inaugurated LIC’s ‘International Business Centre’?
Ans. Gandhinagar

Ques 2. UPI now enables cross-border transactions between India and which country, making payments convenient for Indian tourists?
Ans. Nepal

Ques 3. Who will become the richest person in the world by surpassing Elon Musk in March 2024?
Ans. Jeff Bezos

Ques 4. Who has received the Best Film Award at the 96th Oscar Awards?
Ans. Oppenheimer

Ques 5. The latest survey conducted by several organizations has estimated what is the population of golden langurs in India.
Ans. About 7,396

Ques 6. Which state has unveiled its fourth women’s policy on Women’s Day?
Ans. Maharashtra

Ques 7. Which edition of ‘Pariksha Pe Charcha’ has been organized by PM Modi today?
Ans. 7th edition

Ques 8. Who has become the new Chairman of the National Scheduled Caste Commission?
Ans. Kishore Makwana

Ques 9. Which state government will celebrate the Hindu year 2081 as ‘Cow Protection Year’?
Ans. Madhya Pradesh

Ques 10. ‘Operation Kamdhenu’ has been started by the police of which state?
Ans. Jammu and Kashmir

Ques 11. According to the report, which country has the second largest road network in the world? ,
Ans. India

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2023 , current affairs today , current affairs 2024 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs Notesplanet.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *