13 March 2023 Current Affairs

0
176
13 March 2023 Current Affairs
13 March 2023 Current Affairs

Current Affairs

13 March 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 13 March 2023 

Ques 1. Which bank has tied up with FMCG giant ITC to offer loan products and services to farmers connected to ITC’s agriculture ecosystem?
Ans. North Axis Bank

Ques 2. India and which country have recently announced an agreement on semiconductors?
Ans. America

Ques 3. Who has topped the list of most women billionaires in CITY INDEX 2023?
Ans. America

Ques 4. By whom was the book Mundak Upanishad released?
Ans. Vice President Jagdeep Dhankhar

Ques 5. Who won the presidential election of Nepal?
Ans. Ram Chandra Paudel

Ques 6. Astronomers from the National Radio Astronomy Observatory, US have detected gaseous water in a disk favorable for planet formation around which star about 1300 light-years from Earth?
Ans. V883 Orionis

Ques 7. Which state health minister has recently launched a new health program ‘Aarogya Mahila’?
Ans. Telangana

Ques 8. Which country has chaired the 19th BIMSTEC ministerial meeting?
Ans. Thailand

Ques 9. Axis Mutual Fund has appointed whom as MD & CEO?
Ans. B Gopkumar

Ques 10. According to the United Nations report, which has been recently the world’s most repressive country for women?
Ans. Afghanistan

Ques 11. Which warship was used by the Indian Navy to carry out the test of the MRSAM missile?
Ans. INS Visakhapatnam

Ques 12. Which laws of India will apply to the trading of cryptocurrencies?
Ans. Money Laundering Law

Ques 13. Where has the beggar-free city initiative been launched?
Ans. Nagpur

Ques 14. Which country has proposed to form the ‘International Big Cat Alliance’?
Ans. North India

Ques 15. Who honored the winners of the Subhash Chandra Bose Aapda Prabandhan Puraskar?
Ans. The Prime Minister of India, Narendra Modi

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here