09 February 2023 Current Affairs

0
281
09 February 2023 Current Affairs
09 February 2023 Current Affairs

Current Affairs

09 February 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 09 February 2023 

Ques 1. Which company has invested $300 million in AI startup Anthropic?
Ans. Google

Ques 2. Which nation has become a full member of the International Solar Alliance?
Ans. Brazil

Ques 3. Who has inaugurated the newly constructed Cath Lab by Ayog Dham Hospital in Gwalior?
Ans. Chief Minister Shivraj

Ques 4. Union Home Minister Amit Shah has recently laid the foundation stone of the Nano Urea Plant in Deoghar of which state?
Ans. Jharkhand

Ques 5. Who has been appointed as the brand ambassador of Puma India?
Ans. Harmanpreet Kaur

Ques 6. Which city will host the Global Energy Summit?
Ans. Bengaluru

Ques 7. Who has been honored with the Golden Book Awards 2023 for the book ‘Now You Breathe’, on 06 February 2023?
Ans. Rakhi Kapoor

Ques 8. VP Nandakumar, Managing Director and CEO of Manappuram Finance Limited has won which award?
Ans. Hurun India Award

Ques 9. Which state has won the National Beach Soccer Championship organized by the All India Football Federation?
Ans. Kerala

Ques 10. Who has launched “The Vision for All School Eye Health” program?
Ans. Government of Goa

Ques 11. Which kingdom government will partner with Denmark for ethanol production?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 12. Indian Navy’s Light Combat Aircraft (LCA) and MiG-29K aircraft successfully carried out maiden landing and take-off operations on 6 February 2023.
Ans. INS Vikrant

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here