• Thu. Feb 29th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

14 December 2023 Current Affairs14 December 2023 Current Affairs

Current Affairs

14 December 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 14 December 2023

Ques 1. Which country has topped the ‘Startup Funding Global Ranking 2023’?
Ans. America

Ques 2. Which country has successfully launched Juke-2 Y-3 rocket into space?
Ans. China

Ques 3. On which date is International Day of Neutrality celebrated?
Ans. 12th December

Ques 4. How many Geographical Indications (GI) tags did Uttarakhand achieve in a single day, making it a historic achievement?
Ans. 18

Ques 5. Who has been declared the new Chief Minister of Rajasthan?
Ans. Bhajanlal Sharma

Ques 6. Who has been appointed as the President of Rural Marketing Association of India?
Ans. Punit Vidyarthi

Ques 7. With which country has India completed ’50 years’ of diplomatic relations?
Ans. South Korea

Ques 8. In which city has the nine-day long book fair ‘Pustakayan’ concluded?
Ans. New Delhi

Ques 9. Which player has been given the ICC Men’s Player of the Month award?
Ans. Travis Head

Ques 10. Who has been elected as the new Prime Minister of Poland after a vote of confidence in the Parliament?
Ans. Donald Tusk

Ques 11. When will Tonk Mahotsav be organized in Rajasthan?
Ans. December 20, 2023

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet, 26 अक्टूबर 2023 कर्रेंट अफेयर्स ,20 October 2023 Current Affairs.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *