13 December 2023 Current Affairs

0
97
13 December 2023 Current Affairs
13 December 2023 Current Affairs

Current Affairs

13 December 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 13 December 2023

Ques 1. Which country has successfully launched ‘Juke-2 Y-3 carrier rocket’ into space?
Ans. China

Ques 2. According to NCRB Report 2022, which Indian state tops the number of deaths in road accidents?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 3. Which country’s army has conducted a table top exercise for ASEAN women peacekeepers?
Ans. India

Ques 4. When was UNICEF formed?
Ans. December 11, 1946

Ques 5. Which Tiger Reserve of Uttar Pradesh has been given the Kailash Sankhla Award for Transformative Sustainable Tourism Potential?
Ans. Pilibhit Tiger Reserve

Ques 6. On which day is ‘International Students Day’ celebrated every year?
Ans. 17th November

Ques 7. Where will ‘Artificial Intelligence Summit 2023’ (GPAI Summit) be organized?
Ans. New Delhi

Ques 8. What is the theme of International Mountain Day 2023?
Ans. Restoring Mountain Ecosystems

Ques 9. ‘Suchitva Theeram’ project has been started by which district administration?
Ans. Kozhikode

Ques 10. CEO of which company has emerged as the highest paid CEO in India?
Ans. Wipro

Ques 11. Which state of India has been ranked first in inland fisheries (plains)?
Ans. Uttar Pradesh

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet, 26 अक्टूबर 2023 कर्रेंट अफेयर्स ,20 October 2023 Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here