14 August 2022 Current Affairs

0
152
14 August 2022 Current Affairs
14 August 2022 Current Affairs

Current Affairs

14 August 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 14 August 2022

Ques 1. From where will ISRO launch a mission named SSLV-D1/EOS-02 for Earth observation?
Ans. Andra Pradesh

Ques 2. Which Indian politician was awarded the Chevalier de la Légion d’honneur, France’s highest civilian award?
Ans. Shashi Tharoor

Ques 3. Which kingdom has launched ‘Chief Minister Equal Education Relief, Assistance and Grant (Cheerag) scheme?
Ans. Haryana

Ques 4. Issei Miyake, who departed away recently, was associated with which field?
Ans. Design

Ques 5. Who has become the new president of VI?
Ans. Ravinder Takkar

Ques 6. ONDC has signed an MoU with which regulatory body to coordinate the functions of the institutions.
Ans. SIDBI

Ques 7. IOCL has tied up with which nation for emergency supply of petroleum goods?
Ans. Bangladesh

Ques 8. The government has decided to make available the third vaccine for which epidemic Corbevax vaccine across the nation.
Ans. covid

Ques 9. Which day is celebrated on 12th August?
Ans. world elephant day

Ques 10. Which state has bet on palm oil to cut $19 billion in vegetable oil imports?
Ans. Telangana

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here