13 August 2022 Current Affairs

0
113
13 August 2022 Current Affairs
13 August 2022 Current Affairs

Current Affairs

13 August 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 13 August 2022 

Ques 1. In which town did Home and Cooperative Minister Amit Shah inaugurate the one-day National Conference of Rural Cooperative Banks?
Ans. New Delhi

Ques 2. Maharashtra has tied up with which state to stop the migration and trafficking of women.
Ans. West Bengal

Ques 3. When is ‘World Biofuel Day’ celebrated?
Ans. August 10

Ques 4. Which is the first global big tech company to join the (ONDC) Open Network for Digital Commerce?
Ans. Microsoft

Ques 5. Did the cabinet approve the audio-visual co-production pact between India and which nation?
Ans. Australia

Ques 6. Which country won the gold medal in the open section of the 44th Chess Olympiad?
Ans. Uzbekistan

Ques 7. Who has been appointed as the 49th Chief Justice of the country?
Ans. Justice Uday Umesh Lalit

Ques 8. William Felton Russell has departed away, he was related to which sport?
Ans. basketball

Ques 9. Who has been appointed as the nation Director of the World Bank for India?
Ans. August Tano Kuame

Ques 10. Which state has launched an egg and milk scheme for Anganwadi children?
Ans. Kerala

Ques 11. Issei Miyake departed away at the age of 84 Who was he?
Ans. fashion designer

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here