15 August 2022 Current Affairs

0
62
15 August 2022 Current Affairs
15 August 2022 Current Affairs

Current Affairs

15 August 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 15 August 2022 

Ques 1. Who has become the first cricketer in the world to play Six hundred T20 matches?
Ans. Kieron Pollard

Ques 2. Which institute launched the virtual space tech park ‘Spark’?
Ans. ISRO

Ques 3. Which state government has launched a mobile app to check GST evasion?
Ans. Kerala State Government

Ques 4. Which institution regulates ‘digital lending activities’ in India?
Ans. Reserve Bank of India

Ques 5. Which nation has launched gold coins to tackle rising inflation?
Ans. Zimbabwe

Ques 6. Who has launched the virtual space museum “Spark”?
Ans. ISRO

Ques 7. As per the recent changes in the rules of Atal Pension Yojana (APY), which category of beneficiaries has been excluded?
Ans. income tax payer

Ques 8. Who was given the International Booker Prize 2021?
Ans. David Diop

Ques 9. Who will be given the highest civilian honor in France?
Ans. Shashi Tharoor

Ques 10. Who has been named the best footballer of the year?
Ans. Sunil Chhetri

Ques 11. Which space agency successfully tested the Gaganyaan’s crew escape mechanism?
Ans. ISRO

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here