14 August 2021 Current Affairs

0
91
14 August 2021 Current Affairs
Current Affairs 14 August 2021

 Current Affairs

14 August 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Who’s candidate applies for the competitive exam who must read these all post.

Current Affairs 14 August 2021

Ques 1. Which airport in India has a feature in the top 50 airports in the Skytrax World Airport Awards Ranking 2021?
Ans. Delhi International Airport

Ques 2. India and which country has signed a monsoon data analysis to improve weather forecasting?
Ans. America

Ques 3. Which state government is announced the Rajiv Gandhi Award for Excellence in IT?
Ans. Maharashtra Government

Ques 4. In which city will the 130th edition of the world’s third oldest Durand Cup be organizing?
Ans. Kolkata

Ques 5. Which nutrient has been discovering by scientists in cancer tumors?
Ans. protein

Ques 6. Which day celebrating all over the world on 13th August?
Ans. world organ donation day

Ques 7. Which state government has sought the Help of Rs 2,000 crore from the central government for Project Lion?
Ans. Gujarat government

Ques 8. Which is the theme for the 75th Independence Day of India?
Ans. Nation First, Always First

Ques 9. How many crore rupees have been releasing by the Prime Minister for 4 lakh women self-help groups?
Ans. 1625 crores

Ques 10. Which city of India has been declaring as the country’s first water plus city under the survey 2021?
Ans. Indore

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs 2020 in Hindi, current affairs gk, gk with current affairs, current affairs 2020 pdf, current affairs for UPSC, current affairs UPSC

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here