15 August 2021 Current Affairs

1
117
15 August 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

15 August 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Who’s candidate applies for the competitive exam who must read these all post.

Current Affairs 15 August 2021

Ques 1. To which post has Twitter appointed Manish Maheshwari, Managing Director in India?
Ans. senior director

Ques 2. For which state 4 new flights have been announced by the Aviation Minister to start from 1st September?
Ans. Madhya Pradesh to Delhi

Ques 3. Which country’s second-largest city Kandahar has been captured by the Taliban?
Ans. Afghanistan

Ques 4. This year in September 2021, its first ministerial-level 2+2 meeting will be held between India and which country?
Ans. Australia

Ques 5. Which country’s government has demanded an emergency session of the United Nations Security Council?
Ans. Government of Afghanistan

Ques 6. How many officers have been announced by the Government of India for the year 2018?
Ans. 69 officers

Ques 7. What is the rank of Neeraj Chopra in the World Athletics Ranking 2021 after winning the gold medal in the Tokyo Olympics 2020?
Ans. Others

Ques 8. Which space mission of ISRO has detected water molecules on the surface of the Moon?
Ans. Chandrayaan-2 Orbiter

Ques 9. Name the Sports Minister of India who has launched Fit India Freedom Run 2.0 across the country.
Ans. Anurag Thakur

Ques 10. In which state has Shri Nitin Gadkari announced road and highway projects worth Rs 1,000 crore?
Ans. Uttarakhand

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

 

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs 2020 in Hindi, current affairs gk, gk with current affairs, current affairs 2020 pdf, current affairs for UPSC, current affairs UPSC

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here