Current Affairs Today In English || 13 Aug 2021

0
21
Current Affairs Today In English
Current Affairs Today

Current Affairs Today In English

In this post, we share daily updated Current Affairs Today In English. This topic is the most important part of all competitive exams. Who’s candidate applies for the competitive exam who must read these all post. Like: UPSC, IAS, SSC, BANK, Patwari, LDC, Bank PO.

Current Affairs In English 13 August 2021

Ques 1. With which collaboration Government e-Marketplace has organized the 5th edition of the National Public Procurement Conclave?
Ans. Confederation of Indian Industry

Ques 2. Al-Mohad Al-Hindi 2021 exercise has been organized between India and which country?
Ans. Saudi Arab

Ques 3. What is the rank of India in the Global Youth Development Index, 2020?
Ans. 122nd

Ques 4. Which day celebrating all over the world on 12th August?
Ans. International Youth Day and World Elephant Day

Ques 5. By which year China has set a target of becoming a carbon-view tool?
Ans. 2060

Ques 6. In which state the National Maritime Heritage Complex has been announced to be developed as an international tourist destination?
Ans. Gujarat

Ques 7. Which player has been temporarily suspended by the Wrestling Federation of India in a case related to indiscipline?
Ans. Vinesh Phogat

Ques 8. Which state government has announced to launch “faceless transport services”?
Ans. Delhi Government

Ques 9. How many MW has been announced to increase nuclear power capacity in India by 2031?
Ans. 22,480 MW

Ques 10. Which temple of Telangana has been included in the World Heritage?
Ans. Ramappa Temple

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs 2020 in Hindi, current affairs gk, gk with current affairs, current affairs 2020 pdf, current affairs for UPSC, current affairs UPSC

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here