• Tue. Feb 27th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

13 October 2023 Current Affairs13 October 2023 Current Affairs

Current Affairs

13 October 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 13 October 2023 

Ques 1. Yak Churpi, Khamti Rice and Tangsa Textile of which state/territory have received GI tag?
Ans. Arunachal Pradesh

Ques 2. MS Swaminathan has passed away. Who was he? ,
Ans. Scientist

Ques 3. Who has been appointed as the director of public sector company Bharat Heavy Electricals Limited (BHEL)?
Ans. Bani Verma

Ques 4. Where has the All India Police Science Congress been organized?
Ans. Dehradun

Ques 5. RBI has given approval to International Finance Corporation to acquire stake in which bank?
Ans. Federal Bank

Ques 6. Which country has chaired the 2023 international conference on ‘Climate Change and Nuclear Energy’?
Ans. UAE

Ques 7. Who has received the Nobel Prize in Economics for 2023?
Ans. claudia goldin

Ques 8. Who has become the richest Indian in Haroon India Rich List 2023?
Ans. Mukesh Ambani

Ques 9. Which scheme has been launched by the government for residential education of Scheduled Caste students?
Ans. Best plan

Ques 10. Which government will provide pink scooters to 1100 women beat constables?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 11. According to ‘Global Innovation Index 2023’, which position has India reached? – Ans. India is ranked 40th

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *