12 May 2023 Current Affairs

0
132
12 May 2023 Current Affairs
12 May 2023 Current Affairs

Current Affairs

12 May 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 12 May 2023 

Ques 1. Manobala has passed away. Who was he?
Ans. actor

Ques 2. Which institute has prepared ‘ready to eat food’ from coarse grains?
Ans. National Research Center on Camel, Bikaner

Ques 3. Which country has not participated in the ASEAN-India Maritime Exercise (AIME-2023)?
Ans. America

Ques 4. Sea Harrier Museum was seen in the news. Where was it inaugurated?
Ans.  Andhra Pradesh

Ques 5. Which metro has decided to use paper tickets with QR codes? –
Ans. Delhi Metro

Ques 6. Who has won the World Snooker Championship title?
Ans. Luca Brecel

Ques 7. NASA has honored the students of which institute for making a special rover for Mars?
Ans. BITS Pilani, Jhunjhunu

Ques 8. How many medals did the Indian contingent win in the Asian Weightlifting Championships 2023?
Ans. three

Ques 9. Who inaugurated ‘Budham Sharanam Gachhami’ at the National Gallery of Modern Art, Delhi, in May 2023?
Ans. Meenakshi Lekhi

Ques 10. Who has partnered with Microsoft to launch voice assistant booking in Indian languages?
Ans. Make my Trip

Ques 11. The Chief Minister of which state has launched the ‘Hare Krishna Heritage Tower’?
Ans. Telangana

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here