12 March 2023 Current Affairs

0
251
12 March 2023 Current Affairs
12 March 2023 Current Affairs

Current Affairs

12 March 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 12 March 2023

Ques 1. In which country was the ‘Golden City Gate Tourism Awards ceremony held?
Ans. North Germany

Ques 2. When is World Obesity Day celebrated?
Ans. March 04

Ques 3. Who has been elected the new President of ‘Nepal’?
Ans. Ramchandra Pondela

Ques 4. When is CISF Raising Day celebrated every year?
Ans. March 10

Ques 5. Which kingdom Jeswin Aldrin has broken the national record in the AFI National Jumping Competition?
Ans. Tamil Nadu

Ques 6. Reliance Life Science has got the gene therapy technology license from which IIT?
Ans. IIT Kanpur

Ques 7. In which state has the Atomic Minerals Directorate for Exploration and Research discovered Lithium deposits?
Ans. Madhya Pradesh

Ques 8. Which ministry has launched the first edition of the Women Icon Leading Sanitation Awards?
Ans. Ministry of Housing and Urban Affairs

Ques 9. A 13th-century temple has been discovered in the Cuddapah district of which kingdom?
Ans. Andhra Pradesh

Ques 10. Who has become the first woman officer to command an EME unit?
Ans. Geeta Rana

Ques 11. The United Kingdom signed the Windsor Framework with which organization?
Ans. European Union

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here