13 December 2022 Current Affairs

0
132
13 December 2022 Current Affairs
13 December 2022 Current Affairs

Current Affairs

13 December 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 13 December 2022 

Ques 1. Who will take oath as the Chief Minister of Gujarat on 12 December 2022?
Ans. Bhupendra Patel

Ques 2. In which state will the centenary year celebrations of Pramukh Swami Maharaj, the 5th spiritual leader of the Swaminarayan Sampradaya, be celebrated?
Ans. Ahmedabad (in Gujarat)

Ques 3. What is the rank of India’s Finance Minister Nirmala Sitharaman in the list of 100 most powerful women released by Forbes?
Ans. 36

Ques 4. When is World Soil Day celebrated?
Ans. 05 December

Ques 5. Which bank was awarded the EAG Award on Financial Security?
Ans. Bank of Baroda

Ques 6. From which day will India start the sixth round of Free Trade Agreement (FTA) talks with which country?
Ans. With Britain on 12 December 2022

Ques 7. Which Indian startup has been awarded the Earth Shot Award 2022?
Ans. Farming

Ques 8. Where has the third T-20 World Cup cricket tournament for the blind been inaugurated?
Ans. Gurugram

Ques 9. Which state government launched the seventh edition of the Seva Aapke Dwar 2.0 campaign?
Ans. Arunachal Pradesh

Ques 10. What is the name of the world’s hardest metal discovered by scientists?
Ans. CrCoNi

Ques 11. What is its rank of India in the ‘World’s Strongest Passport List’ released by Arton Capital?
Ans. 87th

Ques 12. Where is the Indian-origin Sushmita Shukla appointed as the first Vice President of the Federal Reserve Bank located?
Ans. New York

Ques 13. Which city will host the G-20 Development Ministerial meeting?
Ans. Varanasi

Ques 14. Sukhwinder Singh Sukhu will take oath as the Chief Minister of which state?
Ans. Himachal Pradesh

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here