11 October 2022 Current Affairs

0
40

Current Affairs

11 October 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 11 October 2022

Ques 1. Indian Council for Cultural Relations partnered with which technology company to promote Sanskrit?
Ans. Google

Ques 2. Pangasius icaria, which was discovered recently in river Kaveri, belongs to which species?
Ans. catfish

Ques 3. When is World Cotton Day celebrated?
Ans. 7 October

Ques 4. Which bank has launched the festival campaign ‘Festival of Happiness’?
Ans. Bank of Baroda

Ques 5. Which Kingdom government has recently approved “Industrial Park Policy as well as Logistics Policy 2022”?
Ans. Jharkhand

Ques 6. Which two nations have signed the “White Shipping Information Exchange” agreement?
Ans. India and New Zealand

Ques 7. Which kingdom’s ration scheme has been declared illegal by the High Court?
Ans. West Bengal

Ques 8. India has signed an agreement with which country for the first time to export Pinaka missile system?
Ans. Armenia

Ques 9. When is Indian Air Force Day celebrated?
Ans. 8 October

Ques 10. Who has been awarded for a significant contribution to the achievement of the United Nations Sustainable Development Goals? ,
Ans. Jammu and Kashmir

Ques 11. According to the World Bank report, what is the estimated GDP of India in the current fiscal year 2022-23?
Ans. 6.5%

Ques 12. Arun Bali has departed away recently, who was he?
Ans. Actor

Ques 13. Which company has launched the country’s first electric hatchback car?
Ans. Bye

Ques 14. Where has Adani Greens commissioned the world’s largest wind solar power plant?
Ans. Rajasthan

Ques 15. Who has been elected as the President of Association of Mutual Funds in India (AMFI)?
Ans. Mr. A. Balasubramaniam

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here