12 October 2021 Current Affairs

0
140
12 October 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

12 October 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 12 October 2021 

Ques 1. Where was the 8th edition of Indo-Sri Lanka bipartite joint exercise Mitra Shakti-21 hold?
Ans. in Anpara

Ques 2. In which city the first seedcopter drone was used to deliver the seed ball under the Hara Bhara initiative?
Ans. Hyderabad

Ques 3. Astronautical to DRDO Chairman Who has been conferred with the prestigious Aryabhata Award by the Society of India?
Ans. Dr. G Satheesh Reddy

Ques 4. Shri Jyotiraditya Scindia has inaugurated the Greenfield Sindhudurg airport in which Kingdom is under the UDAN Plan?
Ans. Maharashtra

Ques 5. Vinata Aeromobility Company, a flying car maker based in which city in India is preparing a flying car for India?
Ans. Chennai

Ques 6. At what age did Pakistan’s substantial nuclear scientist Dr. Abdul Qadeer Khan death?
Ans. 85 years

Ques 7. Reliance New Energy Solar Limited has to buy REC from China National Bluestar for how many million dollars?
Ans. 771 million dollars

Ques 8. BC Patnaik has taken above as the Managing Director (MD) of which company?
Ans. Life Insurance Corporation of India

Ques 9. Which day is celebrated whole over the world on 11th October?
Ans. International Girl Child Day

Ques 10. National Mineral Development Corporation Limited, a CPSE under which ministry, has won two prestigious environments prizes?
Ans. Ministry of Steel

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs 2020 questions and answers, current affairs 2021, current affairs adda 247, current affairs of India, current affairs India, current affairs pdf, current affairs 2019, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here