14 October 2021 Current Affairs

0
100
14 October 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

14 October 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 14 October 2021 

Ques 1. Which state government has withdrawn the controversial Marriage Amendment Bill 2021?
Ans. Government of Rajasthan

Ques 2. The IAS officer of state Jharkhand cadre has been appointed as an adviser to PM. Narendra Modi?
Ans. Amit Khare

Ques 3. Ramnath Kovind has appointed Justice Rajesh Bindal as the Chief Justice of which High Court?
Ans. Allahabad High Court

Ques 4. Which day is celebrated all over the world on 13 October?
Ans. international natural disaster reduction day

Ques 5. Who has unanimously recognized the “right to clean environment”?
Ans. united nations human rights council

Ques 6. Indian footballer Sunil Chhetri has equaled the great footballer Pele by scoring which international goal?
Ans. 77th

Ques 7. In which railway zone Indian Railways has started 2 long-distance goods trains named “Trishul” and “Garuda” for the first time?
Ans. South Central Railway

Ques 8. Alexander Schellenberg (AS) has been appointed as the new chancellor of which nation?
Ans. Austria

Ques 9. At what age did Kannada actor Satyajit pass away in Bengaluru?
Ans. 72 years

Ques 10. The world’s third-largest energy consumer country which has been invited by IEM to become a full-time member of the agency?
Ans. India

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs 2020 questions and answers, current affairs 2021, current affairs adda 247, current affairs of India, current affairs India, current affairs pdf, current affairs 2019, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here