11 October 2021 Current Affairs

0
76
11 October 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

11 October 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 11 October 2021 

Ques 1. Shri Jyotiraditya Scindia and Dr. VK Singh have started Doon Drone Mela 2021 in which kingdom?
Ans. Uttarakhand

Ques 2. Who has released the report “Shifting Gears: Digitization and Services – Lead Development”?
Ans. world Bank

Ques 3. At what age has India’s oldest living former diplomat Vallilath Madathil Madhavan Nair passed away?
Ans. 102 years

Ques 4. India and which country has made a plan to promote clean energy transformation in the power sector?
Ans. United Kingdom

Ques 5. The Chief Economic Adviser to the Government of India who has resigned from his rank?
Ans. KV Subramaniam

Ques 6. According to the Bloomberg Billionaires Index, who ranks first in the list of $100 billion?
Ans. Elon Musk

Ques 7. Which day is celebrated all over the world on 10 October?
Ans. world mental health day

Ques 8. Which day is celebrated all over India on 10 October?
Ans. national postal day

Ques 9. Who has presented gallantry and excellent service medals to the soldiers of the Indian Coast Guard?
Ans. Shri Rajnath Singh

Ques 10. Who has launched “MyPortApp” for digital monitoring of port operations in Kolkata?
Ans. Sarbananda Sonowal

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs 2020 in Hindi, current affairs gk

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here