11 March 2023 Current Affairs

0
150
11 March 2023 Current Affairs
11 March 2023 Current Affairs

Current Affairs

11 March 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 11 March 2023 

Ques 1. When is National Security Day celebrated?
Ans. March 04

Ques 2. Where is the ‘Bhumchu festival’ held?
Ans. Sikkim

Ques 3. Where has Union Minister Anurag Thakur launched the ‘Yuva Utsav’?
Ans. IIT Ropar

Ques 4. Who has been honored in the ‘Water Warrior’ category at the ‘Swachh Sujal Shakti’ felicitation ceremony held in New Delhi?
Ans. Gayatri Devi Yadav

Ques 5. In which states the Central Government will set up Civil Aviation Research Organization at Begumpet Airport?
Ans. Hyderabad, Telangana

Ques 6. Who will host the 8th edition of the Indian Pharma Fair?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 7. In which state will iPhone maker Foxconn invest one billion dollars?
Ans. Karnataka

Ques 8. In which city the All India Women’s Folk Art Conference has been organized?
Ans. Mumbai

Ques 9. Which has been declared as the 22nd latest Conservation Reserve of the state?
Ans. Ramgarh Key Sunwas, Baran

Ques 10. Who launched the Catch the Rain 2023 campaign in New Delhi?
Ans. Draupadi Murmu

Ques 11. ISRO has received the NISAR satellite jointly developed by India and which nation?
Ans. America

Ques 12. On which nation has the US imposed new sanctions related to oil and petrochemicals?
Ans. Iran

Ques 13. Jharkhand government presented a budget of how many lakh crore rupees for the financial year 2023 2024?
Ans. 1.16 lakh crore

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here