12 June 2024 Current Affairs

0
52
12 June 2024 Current Affairs
12 June 2024 Current Affairs

Current Affairs

12 June 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 12 June 2024 

Ques 1. Who has been nominated for the ‘Dilip Bose Lifetime Achievement Award’?
Ans. Narasimha

Ques 2. Who took oath as the Chief Minister of Sikkim for the second consecutive time on June 10, 2024?
Ans. Prem Singh Tamang

Ques 3. Who has been appointed as the CEO of PNB MetLife?
Ans. Sameer Bansal

Ques 4. According to the Household Survey 2022-23 released by RBI, what is the position of Rajasthan in the country in terms of expenditure on dairy products?
Ans. Second

Ques 5. Who has won the gold medal in Archery Asia Cup 2024 Phase 3?
Ans. Kumud Saini

Ques 6. Which country has been blacklisted by the UN?
Ans. Israel

Ques 7. According to the report released by Ground Water Survey-2023, which state has the most dark zones in the country?
Ans. Rajasthan

Ques 8. Which young tennis player of India has won the ‘Heilbronner Neckarcup Tournament’?
Ans. Sumit Nagpal

Ques 9. Under the new education policy, which center will be established to monitor the progress of all the children in the state schools?
Ans. Vidya Samiksha Kendra

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Youtube: Notesplanet

Tags: current affairs answers, current affairs in hindi, today current affairs in hindi, current affairs pdf, current affairs 2024, 10 current affairs, today current affairs pdf, current affairs of india.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here