11 June 2024 Current Affairs

0
30
11 June 2024 Current Affairs
11 June 2024 Current Affairs

Current Affairs

11 June 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 11 June 2024 

Ques 1. Whom did India defeat by six runs in the ICC T20 Cricket World Cup?
Ans. Pakistan

Ques 2. Who took oath as the Prime Minister of India for the third consecutive time?
Ans. Narendra Modi

Ques 3. Who has won the gold medal in the ISSF Munich Shooting World Cup?
Ans. Sarabjot Singh

Ques 4. Who has won the gold medal in the Archery Asia Cup 2024 Stage 3?
Ans. Kumud Saini

Ques 5. Who became the youngest person to win a Grand Slam title on all three surfaces (clay, grass and hard court) at the age of 21?
Ans. Carlos Alcaraz

Ques 6. Who has unveiled India’s first astro tourism initiative?
Ans. Uttarakhand

Ques 7. Which young tennis player of India has won the ‘Heilbronner Neckarcup Tournament’?
Ans. Sumit Nagal

Ques 8. What percentage of voting has been announced by the Election Commission in the Lok Sabha elections?
Ans. 65.79%

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Youtube: Notesplanet

Tags: current affairs answers, current affairs in hindi, today current affairs in hindi, current affairs pdf, current affairs 2024, 10 current affairs, today current affairs pdf, current affairs of india.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here