• Thu. Feb 29th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

13 August 2023 Current Affairs

ByAdmin

Aug 12, 2023
13 August 2023 Current Affairs13 August 2023 Current Affairs

Current Affairs

13 August 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 13 August 2023 

Ques 1. Which country has topped South Asia in terms of ‘better internet connectivity’?
Ans. Bhutan

Ques 2. When is National Handloom Day celebrated?
Ans. 07 August

Ques 3. Who was the first Vice President of India to be elected as the President on the basis of the second preference of votes in the presidential election?
Ans. VV Mountain

Ques 4. Which campaign will be launched by the school education department to develop the understanding of ‘good touch bad touch’ among the students of government schools?
Ans. Safe School Safe Rajasthan

Ques 5. In which state 57 railway stations will be upgraded under Amrit Bharat Station Scheme?
Ans. Odisha

Ques 6. In which state of India there has been a record increase in the ‘number of elephants’?
Ans. Karnataka

Ques 7. How much budget amount has been announced by the state government to abolish ‘fuel surcharge’?
Ans. Rs 2500 crore

Ques 8. America Japan and which country will organize standalone trilateral summit? ,
Ans. South Korea

Ques 9. Who is the youngest Indian to become world champion in archery?
Ans. Aditi Swami

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 11 August 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *