11 August 2023 Current Affairs

0
81
11 August 2023 Current Affairs
11 August 2023 Current Affairs

Current Affairs

11 August 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 11 August 2023 

Ques 1. Which bank has registered 178% net profit in the first quarter of the current financial year?
Ans. SBI

Ques 2. Who launched the digital portal of the Central Registrar of Cooperative Societies (CRCS) in Pune?
Ans. Amit Shah

Ques 3. Which portal of CRCS office has been launched by Union Home Minister Amit Shah?
Ans. Digital Portal

Ques 4. Where was the 5th India-Vietnam Joint Trade Sub-Commission meeting held?
Ans. North New Delhi

Ques 5. Which country’s parliament has got the right to take away the rights of the judiciary?
Ans. israel

Ques 6. Where has ‘Together We Art’, a special art exhibition dedicated to G20 member countries, been launched?
Ans. Patna

Ques 7. Who has been appointed as the interim chief of DERC?
Ans. Jayant Nath

Ques 8. Government of India provided financial assistance of Rs 45 crore to which country for digital identity project?
Ans. Sri Lanka

Ques 9. ‘Together We Art’ art exhibition has been launched in which state?
Ans. Bihar

Ques 10. Which ship participated in PASSEX 2023 with the Royal Saudi Navy?
Ans. INS Chennai

Ques 11. Which state’s Legislative Assembly has passed the ‘University Act Amendment 2023’?
Ans. West Bengal

Ques 12. Which country has made the world record for the fastest 100 runs in Test cricket?
Ans. India

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 10 August 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here