12 & 13 May 2024 Current Affairs

0
18
12 & 13 May 2024 Current Affairs
12 & 13 May 2024 Current Affairs

Current Affairs

12 & 13 May 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 12 & 13 May 2024 

Ques 1. Which award has President Draupadi Murmu honored Chiranjeevi and Vyjayanthimala for their outstanding contribution to cinema?
Ans. Padma Vibhushan

Ques 2. Where will the military exercise “Shakti” be organized between India and France in May 2024?
Ans. Umrei, Meghalaya

Ques 3. Who has announced his retirement from international cricket?
Ans. Colin Munro

Ques 4. The Supreme Court has directed how many states, including Rajasthan, to submit reports within two months in the case related to illegal mining in the Aravalli ranges?
Ans. 4 states

Ques 5. According to the United Nations Migration Agency, which country has become the first country in the world to receive more than $100 billion in remittances?
Ans. India

Ques 6. Which country has given approval to Adani Green to develop wind power?
Ans. Sri Lanka

Ques 7. Cadet Defense System launched India’s first “LAM System” with the help of?
Ans. DRDO

Ques 8. Who has become the new chairman of L&T Group?
Ans. R Shankar Raman

Ques 9. Who has conducted the world’s first research on children trapped in child marriage in collaboration with the Indian Council of Social Science Research (ICSSR)?
Ans. Dr. Kriti Bharti

Ques 10. Who has been appointed as the new chairman by HDFC Life Company?
Ans. Keki Mistry

Ques 11. On the occasion of Bikaner Foundation Day, which campaign has the migrant citizens of Bikaner started for the development of the district?
Ans. My Motherland-My Responsibility Campaign

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs answers, current affairs in hindi, today current affairs in hindi, current affairs pdf, current affairs 2024, 10 current affairs, today current affairs pdf, current affairs of india.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here