10 October 2022 Current Affairs

0
102
10 October 2022 Current Affairs
10 October 2022 Current Affairs

Current Affairs

10 October 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 10 October 2022 

Ques 1. A task force has been constituted to monitor foreign cheetahs. How many members are there in this force?
Ans. 9

Ques 2. In which state the ‘Prohibition of Online Gambling and Regulation of Online Games Ordinance, 2022’ came into force?
Ans. Tamil Nadu

Ques 3. Who has been appointed as the new CEO of Bank of India Mutual Fund?
Ans. Mohit Bhatia

Ques 4. Who won the doubles title in the final match of the ATP tennis tournament?
Ans. Bopanna-Middlekup

Ques 5. Which institute has launched a new ‘Supertech Initiative’ named ‘Daksh’?
Ans. RBI

Ques 6. What will be the combined shareholding of LIC and the government after the proposed sale of a stake in IDBI Bank?
Ans. 34%

Ques 7. On which day is World Migrants Day observed?
Ans. 8 October

Ques 8. Who has become the new governor of Meghalaya?
Ans. B D Mishra

Ques 9. Captain Ibrahim Traore has been appointed as the President of Burkina Faso, a country of which continent Burkina Faso is a country?
Ans. Africa

Ques 10. In which city will the 5th meeting of the International Solar Alliance be held?
Ans. New Delhi

Ques 11. Which team has won the Irani Trophy?
Ans. The rest of India

Ques 12. SBI General Insurance has appointed who among the following as its new MD and CEO with effect from October 2022?
Ans. Kishore Kumar Poludasu

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here