10 October 2021 Current Affairs

0
283
10 October 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

10 October 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 10 October 2021 

Ques 1. Who has become the first Indian player to take the highest number of Twenty-Nine wickets takers in an IPL season?
Ans. Harshal Patel

Ques 2. Which has been declared as a customs notify airport by the Central Board of Customs and Indirect Taxes?
Ans. to Kushitegar airport

Ques 3. In which town the “National Mission on Edible Oil- oil Palm Business Summit” has been organized for the northeastern states of India?
Ans. Guwahati

Ques 4. From which kingdom of India, the first consignment of GI tag sweet Mihidana has exported to Bahrain?
Ans. West Bengal

Ques 5. The Central Government has recently given its approval to establish how many PM Mitra Park?
Ans. 7 Park

Ques 6. Which country writer Abdul Razzaq Gurnah has been announced to be honored with the Nobel award in Literature for the year 2021?
Ans. Tanzania

Ques 7. Which Nobel award for the year 2021 has been announcing to Philippine journalist Maria Resa and Dmitry Muratov of Russia?
Ans. peace Nobel Prize

Ques 8. How many Indian companies have been to join the Unicorn Club this year?
Ans. 28 companies

Ques 9. What is the place of Mukesh Ambani in the Forbes India Rich List, 2021?
Ans. Earlier

Ques 10. Which day is celebrated whole over the world on 9th October?
Ans. World Post Day

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs 2020 questions and answers, current affairs 2021, current affairs adda 247, current affairs of India, current affairs India, current affairs pdf, current affairs 2019, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here