11 May 2022 Current Affairs

0
206
11 May 2022 Current Affairs
11 May 2022 Current Affairs

Current Affairs

11 May 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 11 May 2022 

Ques 1. World Health Organization and RailTel have recently inaugurated Mobile Container Hospital in which city?
Ans. Visakhapatnam

Ques 2. Where has the 4th edition of Meghalaya Games 2022 started?
Ans. Shillong

Ques 3. India and which country have recently signed a Joint Declaration of Intent on Hydrogen Task Force?
Ans. Germany

Ques 4. When is ‘International Fire Fighting Day’ observed?
Ans. 04 May

Ques 5. Which state government has announced providing free Wi-Fi facilities to more than 58,000 places in the villages of the state?
Ans. Government of Uttar Pradesh

Ques 6. Who has become the new CEO of JioSaavn?
Ans. Sahas Malhotra

Ques 7. Carlos Alcaraz, who won the Madrid Open title, belongs to which country?
Ans. Spain

Read Also: Current Affairs

Ques 8. The Israeli Embassy has tied up with which IIT for a six-week mentorship program for women entrepreneurs?
Ans. IIT Delhi

Ques 9. ‘John Lee’, who was in the news recently, is the newly elected leader of which Nation?
Ans. Hong Kong

Ques 10. Who will officially become the new CEO of Amazon?
Ans. Andy Jesse

Ques 11. Which state has become the first state in the country to cross 10 GW solar capacity?
Ans. Rajasthan

Ques 12. Which ministry has signed MoU to start its training program at ISRO’s Department of Space?
Ans. Ministry of Skill Development

Ques 13. In which district of Bihar has Chief Minister Nitish Kumar inaugurated the Nation’s first ethanol plant?
Ans. Purnia

Ques 14. About how many crore rupees have been allocated for the world’s biggest film revival project under the National Film Heritage Mission?
Ans. Rs 363 crore

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, CA,  current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here