12 May 2022 Current Affairs

0
114
12 May 2022 Current Affairs
12 May 2022 Current Affairs

Current Affairs

12 May 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 12 May 2022 

Ques 1. When is ‘World Portuguese Language Day’ celebrated?
Ans. 05 May

Ques 2. Which motor company has appointed Sudarshan Venu as Managing Director?
Ans. TVS

Ques 3. Which state government has launched a special loan scheme named ‘Jeewala’?
Ans. Maharashtra

Ques 4. Two students from which country have won the NASA Rover Challenge?
Ans. India

Ques 5. Which country has decided to pull out of the 32nd stage of the Thomas Cup Finals?
Ans. New Zealand

Read Also: Current Affairs

Ques 6. Which country has proposed a “European Political Community” for countries hoping to join the European Union?
Ans. France

Ques 7. Which is the first state in the country to provide breakfast in government schools?
Ans. Tamil Nadu

Ques 8. What is the total amount to be raised by the government by selling a 3.5 percent stake in LIC?
Ans. Rs 21000 crore

Ques 9. Which airport will GMR Group operate for 30 more years?
Ans. Hyderabad Airport

Ques 10. Which company has announced the merger of its two software companies, Larsen & Toubro Infotech and Mindtree?
Ans. Larsen And Toubro

Ques 11. Which company has launched M15 petrol with a 15% blend of methanol with petrol?
Ans. IOCL

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here