10 May 2022 Current Affairs

0
244
10 May 2022 Current Affairs
10 May 2022 Current Affairs

Current Affairs

10 May 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 10 May 2022 

Ques 1. Which institute releases the results of the Periodic Labor Force Survey (PLFS) in India?
Ans. National statistics office

Ques 2. On which river in the Kishtwar district of Jammu and Kashmir, the 540 MW Kwar hydroelectric project has been approved?
Ans. Chenab River

Ques 3. What is the rank of India in the recently released (THE) Times Higher Education Impact Ranking 2022?
Ans. fourth

Ques 4. Which union ministry implements the ‘PM Mitra’ scheme?
Ans. Ministry of Textiles

Ques 5. By what percentage has the Chhattisgarh government increased the dearness allowance of the employees?
Ans. 05%

Ques 6. Who has won the Khelo India University Games 2021 title?
Ans. JAIN UNIVERSITY

Ques 7. When is Press Freedom Day celebrated?
Ans. 03 May

Ques 8. Which state government has announced the expansion of insurance coverage under the “Nethanna Bima” scheme?
Ans. Government of Telangana

Ques 9. Which has become the first country to launch a global security initiative to uphold the principle of indivisible security?
Ans. China

Ques 10. Which Kingdom government has launched a Vehicle Movement Tracking System mobile app?
Haryana Government

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here