11 April 2023 Current Affairs

0
177
11 April 2023 Current Affairs
11 April 2023 Current Affairs

Current Affairs

11 April 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 11 April 2023 

Ques 1. When is the foundation day of RBI celebrated?
Ans. April 01

Ques 2. When will the voting for civic body elections be held in Uttar Pradesh?
Ans. 4 and 7 May

Ques 3. Where did Union Minister Sarbananda Sonowal participate in the Yoga Festival 2023?
Ans. North Assam

Ques 4. Which state government has constituted a panel to frame rules for app-based taxi services?
Ans. Maharashtra

Ques 5. In which state ‘Food Conclave 2023’ will be organized?
Ans. Telangana.

Ques 6. Udaipur Solar Observatory and Physical Research Laboratory has been selected to monitor which solar mission in the three-day solar workshop?
Ans. Aditya L-1

Ques 7. Which country has become the 31st member of NATO after Turkey’s approval?
Ans. Finland

Ques 8. In which state did the Prime Minister inaugurate infrastructure projects worth Rs 5200 crore?
Ans. Tamil Nadu

Ques 9. Which date is observed as Shaurya Diwas every year by the Central Reserve Police Force (CRPF)?
Ans. April 9

Ques 10. President Murmu has attended the ‘Platinum Jubilee Celebrations’ of which High Court?
Ans. Gauhati High Court.

Ques 11. RBI has recently kept the repo rate unchanged. What is the current repo rate?
Ans. 6.5%

Ques 12. Union Minister for Environment, Forest and Climate Change Shri Bhupendra Yadav has launched ‘Aravalli Green Wall Project’ for how many states?
Ans. 4

Ques 13. Which state’s foundation day has been celebrated on 01 April?
Ans. Odisha

Ques 14. Where will the scientific conference be organized by the Ministry of AYUSH on the occasion of World Homeopathy Day?
Ans. New Delhi

Ques 15. Who released Segment Anything Model (SAM), an Artificial Intelligence (AI) model that can pick out different objects within images?
Ans. facebook parent meta

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here