10 September 2021 Current Affairs

0
342
10 September 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

10 September 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 10 September 2021 

Ques 1. President Ram Nath Kovind has presented the ‘President Color Award’ to whom?
Ans. INS Hans

Ques 2. Which day is celebrated all over the world on 9th September?
Ans. world beauty day

Ques 3. Which ministry has constituted a workforce to improve internet connectivity in the districts of Karnataka?
Ans. Ministry of Electronics and Information Technology

Ques 4. In which country has the Taliban announced a caretaker government?
Ans. Afghanistan

Ques 5. Which space mission of ISRO has complete its 9,000 orbits around the Moon?
Ans. Chandrayaan-2

Ques 6. Which state’s governor Baby Rani Maurya has resigned from her rank?
Ans. Uttarakhand

Ques 7. Which Indian digital payment company has introduced an interactive website enrolled Pulse?
Ans. phone pay

Ques 8. Reformist leader E.V. Which state decided to observe “Social Justice Day” on the birth jubilee of Ramasamy Periyar?
Ans. Tamil Nadu

Ques 9. Name the Union Environment Minister who has launch a portal nominated “PRAN”.
Ans. Bhupendra Yadav

Ques 10. Which government’s Deputy Chief Minister Manish Sisodia has launched the “Business Blasters” program?
Ans. Delhi Government

 

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here